...ttu, hukkasin sitten edellisen version alun klikkaamalla vahingossa välilehden kiinni. Tykkään niin tästä läppärin hiirestä..

Niin. On tosiaan taas vähän kulunut aikaa edellisestä vuodatuksesta, mikä ei tosiaan tarkoita sitä, etteikö olisi vituttanut. Päinvastoin. On vaan vituttanut niin paljon, ettei ole jaksanut edes avautua.

Remonttikin tosiaan alkoi. Se jos jokin nyt on päällimmäisenä ketutuksen aiheena. Toki tiedän, että putki-kylppäri-sähkö-ilmastointi-tiesmikä-remontin keskellä ei ole kovin herkkua elää (nimim. kokemusta on), mutta voisi siitä helpompaakin tehdä. Raksa-amisten "koulutukseen" kuuluu varmaan joku epäystävällisyyskurssi, tai ainakin ne valitaan asiakaspalvelutaitojen olemattomuuden perusteella.. Ihan onnetonta toimintaa. Mistään ei osata tiedottaa etukäteen, eikä aiheellisiin, asiallisiin valituksiin osata suhtautua. Tosi aikuista touhua..

Ensin huomasin yhtenä perjantai-iltana (!), että jääkaapista on virrat pois, ja sulakekin on vielä pois päältä. Pakastimen lämpötila oli noussut -7 asteeseen, ei hyvä. Jääkaappi oli ehtinyt lämmetä. Ruuat eivät ilmeisesti kuitenkaan olleet ehtineet pilaantua, ainakin minä niitä söin, enkä sairastunut. Hienoa toimintaa. Samalla viikolla aiemmin telkkarikin lakkasi toimimasta, näkyi siis pelkkää lumisadetta. Joko siis antennijohto on katki tai telkkarista viritin hajalla. Sunnuntai-iltana varmasti ehjän telkkarin kanssa diagnosoitiin, että antennipistokkeesta ei tosiaankaan tule signaalia, eli vika on tosiaan raksamiehissä. Maanantaiaamuna menin sitten mainitsemaan raksamiehille näistä, vastauksena oli "aha, jaa, no voi voi, aha, tais meillä mennä joku johto poikki ku oli kaivinkone kaivamassa".

Tästä on nyt vissiin pian kolme viikkoa. Telkkari ei muuten näy vieläkään.. Tässä välillä ne ehtivät katkaista vedetkin keittiöstä, vaikka vettä piti olla saatavilla koko remontin ajan sieltä pl. 2 viikkoa, joista niiden olisi pitänyt ilmoittaa selkeästi etukäteen. Seuraavana aamuna valittamaan.. kun vihdoin sain raksan esimiehen käsiini, sieltä ilmoitettiin, että vedethän ovat koko remontin ajan pois keittiöstäkin, etkö muka tiennyt? Kah, näytin niille lappua, jossa selvällä suomen kielellä ilmoitettiin juuri se asia, että vedet ovat keittiöstä pois vain 2 viikkoa. Raksamies totesi tähän, että sehän on ihan harhaanjohtamista, eivät he voi laittaa erikseen vesiä keittiöön ja kylppäriin. (Kas, kun se kylppärin kosteusremontin aikana 1,5 vuotta sitten onnistui, sama firmakin vielä kyseessä.) "Asuntotoimiston tytöt on mokanneet". Menin sitten asuntotoimiston tätien juttusille, ja kas, vika olikin raksafirmassa. Täti onneksi lupasi selvittää asian, ja ihmetteli, mikä juuri meidän rappumme remontissa voi olla niin vaikeaa sille firmalle, samalla tavalla asia on hoidettu jo parikymmentä kertaa aikaisemmin aiempien talojen ja rappujen kohdalla... No, lopputulos oli se, että sain kylmät vedet takaisin keittiöön. Parempi kuin ei mitään. Tiskivesi vain on pakko lämmittää vedenkeittimellä tai kattilassa - kätevää. Vähän kuin mökillä olisi..

Sitten on vielä se perinteinenkin valituksen aihe: työt. Hitto vie, tuolle firmalle en ole enää menossa töihin, ellei ole aivan pakko. Enkä todellakaan ole enää joustamassa ikinä siihen suuntaan. Soitin työvuorosuunnittelijalle (jonka sain kiinni, kun soitin seitsemän kertaa) kaksi viikkoa aiemmin, että haluaisin yhden perjantain vapaaksi. Vielä saman viikon tiistaina (kun ei maanantaina suvainnut vastata puhelimeen lainkaan), kun vapaa olisi pitänyt saada, soitin työvuorosuunnittelijalle, joka ilmoitti, ettei ole yhtään ehtinyt katsoa, kun on niin kiireitä. "Eletään tässä vähän niin kuin päivä kerrallaan." Jaaha. Torstaiaamuna sitten soittaa tämän sankarin sijainen, ettei se vapaa onnistukaan. Kiitos vaan vitusti. 4kk aikana pyydän yhtä vapaapäivää, eikä onnistu. Voi olla, että tuuraaja olisi löytynyt vähän helpommin, jos olisi aloittanut sen etsimisen vähän aikaisemmin kuin keskiviikkona. Minähän olen sitäpaitsi vielä koeajallakin. Entäs jos olisin irtisanonut itseni torstaina, ilmoittanut vain, etten tule enää töihin? Siinäpähän olisivat etsineet korvaajaa. Voi olla, että olisi ollut vähän enemmän intoa. Tai jos olisin ollut ihan vain sairaslomalla. On se vaan kummallisen vaikeaa tuossa firmassa.

Asiakasfirmakin kyllä loistaa hienoudellaan. Vihdoin saan työkaverin - mutta vain siksi, että pikkusieluinen pomo saa minut vahtaamaan tyyppiä. Parempi tietysti sekin kuin ei mitään. Työkaveri tosin on pikkuisen katkera tämän pikkusielun toiminnasta, eikä sitä avautumista ehkä hirveän montaa päivää jaksaisi enää kuunnella. Työtkin tuntuvat jäävän minun kontolleni (vaikkei niitä paljoa olekaan), eikä tyyppiä tunnu oikein kiinnostavan hommien opettelu. Ottaa sekin vähän pattiin, mutta vain vähän verrattuna muihin hatutuksen aiheisiin..

Ottaa päähän perhesuhteetkin. Päävikainen perheenjäsen on vihdoin päättänyt myöntää, että on pilannut loppuperheen elämästä aika monta vuotta ihan turhaan. Kas kun ongelmien juuri onkin ollut pelkkää valetta. Anteeksipyynnöllähän se kaikki vaan selviää. Joo, tosi upeaa. Turha kuvitelma hänen osaltaan. 9v tuollaista paskaa on kyllä vähän liikaa. Eikä anteeksipyyntöä suoraan minun suuntaani ole edes kuulunut, se muilta anteeksi pyytäminen kun ei ole ihan sama asia kuin minulta anteeksi pyytäminen. Katkeraa, totta, mutta aihetta onkin. Turha odottaa mitään myötätuntoa tai sääliä.

Saas nähdä miten äijän käy. Siis intissä. Tänään oli erityistehtävän haastattelu. Suklaahommahan se olisi, jos sen saisi. 9kk tosin, mutta kuitenkin. Jos joutuu jäämään saarelle, joutuu varmaankin aukkiin, kun siellä on sitä onnetonta ennakkosuunnittelua. Ja se pärjäsi liian hyvin pällikokeissa. Ei sillä kyllä fyysinen kunto, eivätkä varsinkaan sen kipeät jalat kestä aukkia, mutta eipä se kiinnosta tippaakaan niitä, joiden vastuulla on saada tarpeeksi ihmisiä johtajakoulutukseen. Täytyy vain toivoa parasta. Edessä neljän  päivän leiri, onneksi ampumasellainen, ei varmaan ihan hirveästi yhteydenpitoa. Lomillekin pääsee vasta lauantaina, maanantaina on komppanian HL, hukkaan menee sekin, kun eräiden on pakko olla töissä.